Vrouwenweekend in De Bronhoeve

Een vrijdagavond en zaterdag vol van Zijn, Stilte, Beweging, Proces; van en voor vrouwen

In het voorjaar van 2017 kwam ik in aanraking met een bijzondere plaats. Een plek met een geschiedenis. Een plek waar het veilig is. Een plek waar alles en iedereen er mag zijn; de Bronhoeve in Cothen. De eigenaar – Felix Erkelens – is een man waar ik diep respect voor heb en waar ik me enorm vertrouwd bij voel. Zijn inspiratie en liefde voor het leven heeft hij samen met zijn vrouw Arja volledig weten onder te brengen in De Bronhoeve.

De Bronhoeve is al decennialang een plek voor herstel, inspiratie en her-bronnen. De traditie wordt voortgezet; de Bronhoeve is een plek voor mensen die verlangen naar rust, heling, bezinning, inspiratie en inkeer.

De Bronhoeve ligt midden in een perceel van 1.65 ha. Er zijn hoogstam fruitbomen geplant waaronder verschillende oude rassen appel-, pruimen-, peren- en kersenbomen en rondom het huis zijn weides waar het gras hoog mag komen in de zomer.

Op deze plek heb ik begin juni 2017 een eerste vrouwenweekend georganiseerd en het overtrof werkelijk alle verwachtingen! Begin oktober volgde een tweede weekend. Dit weekend was, net als het seizoen, volledig anders. Een andere groep, een ander gedeeld thema; in dit geval loskomen van dualiteit en van schuld. Het omarmen van eenheid, omarmen van Vrouw Zijn.

Weekenden waarin volop wordt gelachen en gehuild, waar we loslaten en omarmen, we ons verbazen en verwonderen. Gezamenlijk en in afzondering.

Een aantal quotes:

Het was een heel bijzonder weekend! Er is veel bij me geraakt; heel mooi ook om te zien en te voelen hoe jij met liefde inspeelt op ‘dat wat er is’. Dat is heel inspirerend en een prachtige kracht van je. Dat was het hele weekend te voelen, zowel in de familie opstellingen als in de dagelijkse dingen….als liefde, loslaten en inspiratie samenkomen dan is de flow zo wonderschoon!

Ook ik ben nog vol van het weekend – en ben er nog lang niet klaar mee Al die indrukken, de gesprekken, de opstellingen (die hebben een diepe indruk op me gemaakt), de kaart en tekst,  mijn gezoek van dit moment  – al dat is nog aan het spijs verteren. Dank aan jou, de veroorzaakster, de leef-grage vrouw, de zoekster, de af en toe strenge fee, de ervaren opstelster

Wat was het fijn om te merken dat jullie het goed hadden. Zo interessant om als bewoners van de Bronhoeve te ervaren dat een groep in het plezier en de diepte die ze met elkaar beleven ook echt 'gevend' is. Alsof je er ook op afstand toch bij hoort en bij bent. Heel erg fijn en dankbaar stemmend.

Hoe en wat

Ook dit keer is het weer anders. De groep is kleiner, intiemer. Het verblijf is wat korter; een avond, een overnachting en een hele dag tot 17.00 uur. Iedere keer weer wordt er - juist hier - van me gevraagd om mee te gaan met de energie van dit moment. Niet alleen tijdens de dagen, maar ook al in de voorbereidingen. Het thema veiligheid. De stap om helemaal er te mogen zijn. En dan is soms 1,5 dag genoeg. Zo ook nu ...

Het weekend wordt gezamenlijk gedragen. Een weekend waar alleen de plek en de bedden voor ons klaarstaan, de rest doen we zelf. Samen. Het is geen Chi Neng weekend of een weekend vol met activiteiten. Het is vooral JOUW weekend. Een weekend waar je ook alleen maar onder de bomen mag liggen met een boek, genieten van de energie die er hangt. Vaak geeft het weekend als vanzelf gezamenlijke thema’s. Doordat er geen programma vaststaat, kan er werkelijk vanuit alle ruimte naar deze thema’s gekeken worden.

Onkosten
We kunnen de onkosten laag houden omdat we zelfvoorzienend zijn en zelf voor ons eten zorgen. Je betaald voor dit weekend 125,00 euro, inclusief BTW, een overnachting, een geweldig mooie omgeving, een mooie en kleine groep van vrouwen, bijzondere processen en stilte momenten ...

PRAKTISCHE INFORMATIE

15.06 - 16.06
19.30 uur vrijdagavond tot 17.00 uur zaterdagmiddag
De Bronhoeve - Cothen
€125.00

Aanmelden vrouwenweekend juni 2018

Bronhoeve 1006 -3

De Bronhoeve Cothen