Chi Neng Qigong en Tinnitus Ademtherapie

Maak kennis met TAT – Tinnitus Adem Therapie en Chi Neng Qigong; trainingsdag rondom Tinnitus

Inspiratie en ontspanning, uitleg en ervaren, in beweging en in stilte ...

Voor de derde maal werken Henriette Bakker en Arianne de Zwart samen tijdens deze bijzondere ervaringsdag. Een dag voor mensen die zelf op zoek zijn naar mogelijkheden om hun tinnitus te verminderen en voor mensen die op zoek zijn hoe zij hun clienten hierbij kunnen begeleiden en/of doorsturen.

Henriette
Henriette Bakker werd in maart 2011 getroffen door sudden deafness aan haar linkeroor. Van de ene op de andere dag kon zij haar werk als uitvoerend musicus niet meer uitoefenen. De tinnitus die zij overhield na het deels herstellen van de sudden deafness heeft zij succesvol kunnen verminderen met de tinnitus therapie methode van Maria Holl (TAT). Zij heeft naar aanleiding hiervan de opleiding bij Maria Holl gevolgd en is nu gecertificeerd therapeute in Tinnitus Therapie.

Henriette zal het ochtenddeel op zich nemen en neemt een ieder mee in de Tinnitus-Ademtherapie. Met de TAT gaan we het lichaam-geest contact herstellen door de aandacht zo veel mogelijk weg te leiden uit het hoofd, naar de aarde toe. Al ademend wortelen we ons lichaam weer, we gaan het weer bewonen en krijgen weer een eenheidsgevoel. We krijgen grip op de “Overdrive” waarin de tinnitus ons hele wezen zet en nemen ons lichaam weer innerlijk en uiterlijk waar. En als we dat bereikt hebben dan is ons systeem klaar om te ervaren wat de Chi Neng ons kan brengen.

Arianne
Arianne de Zwart kwam er tijdens haar lessen en workshops achter hoeveel mensen er werkelijk last hebben van Tinnitus. En het er vaak niet over hebben, er is namelijk toch 'niets aan te doen'. Vanuit haar ervaring met Chi Neng Qigong en de vele dingen die zij met deze bewegingsvorm heeft meegemaakt, accepteert zij dit soort opmerkingen niet snel. In overleg met haar Chinese leraren is zij zich verder gaan verdiepen in de mogelijkheden die Chi Neng Qigong kan bieden aan - in ieder geval - verlichting en verminderen van Tinnitus.

Arianne zal het middagdeel - na een overheerlijke, vegetarische lunch - voor haar rekening nemen.

Na afloop ga je naar huis met een oefenplan. Ga daarmee thuis dagelijks aan de slag en krijg zo weer meer grip op je eigen helende vermogens. Het is een weg die je bewandelt met als doel om zelf weer meer zeggenschap te krijgen over de kwaliteit van je leven. Die zeggenschap maakt dat veel mensen hun eigen innerlijke stilte weer kunnen ervaren, los van de tinnitus. En die stilte kan je uitbreiden, door te oefenen, door goed naar je lichaam te luisteren. Door grip te krijgen op je eigen energiestromen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

vrijdag 7 december 2018
10.00 - 17.00 uur
Ginkyo zaal De Borghoeve - Verlengde Hereweg 187 Groningen
€95.00 incl dagworkshop en begeleiding van twee ervaren trainers - uitgebreide biologische lunch - koffie en thee - handout

Inschrijven TAT - Chi Neng Qigong ervaringsdag

Ginkyo zaal Borghoeve Groningen