zz__oud__REFERENTIES

maart 2020; Dankjewel voor je prachtige nieuwsbrief, de zuivere Qi en liefde zijn voelbaar door de woorden heen.

n.a.v. mijn nieuwsbericht maart 2020; dank je zeer voor deze nieuwsbrief. Die kon enkel van jou komen, een ware Arianne-nieuwsbrief; voelend, doorvoelend, aftastend met heel veel fingerspitzen gefuhl wat nodig is, niet reagerend vanuit ergens tegenin gaan of ergens in mee gaan, maar van binnenuit naar buiten toe, met rake handelingen. Vooral geraakt door wat je zegt over dat er direct weer van alles georganiseerd wordt en je nog niet weet of dat de bedoeling is, en derhalve nog even tijd en ruimte neemt. Ben nog steeds erg blij dat ik op de retraite was, heeft me enorm goed gedaan. Beoefening heeft bepaald een boost gekregen:-)

n.a.v. mijn nieuwsbericht maart 2020; Er is echter wel een uitnodiging. Een uitnodiging om in deze tijd vaker de tijd te nemen om gewoon te zijn. Niet in woorden, in meningen, in verhalen. Niet in theorieën en zelfs niet in spirituele betekenissen. Nee, de uitnodiging is er om gewoon te zijn. Stil te worden, werkelijk stil, voorbij alles en iedereen.
Laat je meenemen met de deining van de Oceaan van Qi … zacht, golvend, gedragen, liefdevol.
Lieve Arianne, Dank je wel voor dit mooie bericht in jouw nieuwsbrief alweer een week geleden. De woorden sluiten helemaal aan in mijn wereld. Fijn om die herkenning bij jou te kunnen voelen.

online sessies voorjaar 2020; Wat ben ik blij dat je deze mogelijkheid geïnitieerd hebt! Eindelijk iets dat me aanspreekt. Me relatief makkelijk openen voor het volledige onvoorwaardelijke liefdevolle universele qiveld. Dat is wat ik nu nodig heb.

coaching 0219; ik schreef al dat ik de vruchten pluk van de coachingssessies. Welaan, ik kreeg vorige week een test voor de kiezen; ik kreeg een oproep van de sociale dienst. Een oproep van de sociale dienst kan van alles betekenen, ten goede en te kwade. Hoe dan ook, ik schrok, want als het echt fout wil dan heeft dat een behoorlijke impact op mijn leven. In mijn paniek kon ik vrij snel bedenken dat dit bij uitstek een moment was om mijn Chi Neng bagage uit te pakken. Dus ik ben bezig gegaan met welke informatie wil je wel/niet in het veld hebben, veld van liefde neerleggen, vertrouwen, welke zijn angstgedachten, wat is mijn reactiepatroon in zulke situaties? Gelukkig was er niet veel tijd, dat hield mijn focus scherp, haha. Vlak voor ik ging nog een uur Chi Neng oefeningen gedaan. Ik kon met een aardige dosis (zelf)vertrouwen en gecentreerdheid naar de afspraak. En ik denk werkelijk dat dat iets gedaan heeft. Ik stond binnen 10 minuten weer buiten, ik mag doorgaan met wat ik aan het doen ben. En dat is een enorm cadeau! Ik heb die hele dag enorm een luik open gehad, weer gevoeld hoe het is om mezelf positieve emoties toe te staan, om mens te zijn onder de mensen. Wat een cadeau!

opleiding L1 0119: Heel erg bedankt voor jouw geweldige manier van overbrengen van kennis en vaardigheden, jouw persoonlijke aandacht en aanvullingen voor mijn persoonlijke weg.

opleiding L1 0119: Wat heb ik genoten van al jouw kennis en ervaring! Wat een niveau! Duidelijk, volledig en totale integratie is wat ik ervaar. Jouw correcties, bewoordingen en uitleg hebben voor een aantal mooie aha momenten gezorgd. Vol inzicht voor zowel mijn lichaam als de mind.

opleiding L1 0119: Van pure wanhoop – ik weet nog helemaal niets – naar nieuwe kracht en energie. Je zei precies de woorden die ik nodig had. Dank je wel!

opleiding L1 0119: Veel geleerd dit weekend, fijne lessen, duidelijk uitgelegd, nog meer verfijning i de oefeningen.

opstellingen 1218: Iets meer dan een week na onze afspraak, wilde je even laten weten hoe het is gegaan.
Toen ik bij je wegging voelde ik me letterlijk lichter. Alsof er een stuk ontbrak… Nu, na iets meer dan een week, is er nog steeds “iets weg” bij mij. Ik kan er ook niet meer bij komen. Als ik aan mijn vader denk, is er een letterlijk “opgelost” stuk. Wil je daarom nogmaals bedanken voor deze mooie sessie.

workshop 0218: De praktische aanwijzingen met het omgaan met leerlingen die een beperking hebben waren een fijne confirmatie over hoe het onder controle krijgen van de qi stromen de vorm ontstijgt en een cranes walk of wall squads met die benadering ook voor oudere en minder lenige leerlingen een groot effect kan hebben.

workshop 0218: Fijn om zoveel simpele oefeningen te doen die een groot effect hebben op onze gezondheid

workshop 0218: Dank Arianne, voor jouw vernieuwende kijk op Chi Neng Qigong. Het geeft me de vrijheid in de oefening en beleving.

workshop 0218: Een inspirerende en verdiepende workshop. Herkenning, heldere uitleg een goede balans tussen theorie en oefeningen. Dat alles plus jouw bevlogen enthousiasme maakten het tot een bijzonder fijne ervaring.

individuele begeleiding: Geen grond meer onder mijn voeten… Er had zich een tumor in mijn hoofd gevestigd. Angst, van mijzelf en van anderen, verdriet, wanhoop en ergens heel diep van binnen een ontwakend vlammetje. Een klein lichtje dat mij de weg wees. Aarzelend volgde ik dat lichtje en dat leidde mij in de zomer van 2016 naar Arianne. Zij scheen wat van haar eigen licht op mijn ontwakend vlammetje waardoor ik inzag dat dit lichtje in werkelijkheid een groot vuur was. Een vuur van vertrouwen, in mijn fysieke lichaam, in de kracht van het universum, in mijn zelfhelend vermogen, in mijn Zijn. Zij raakt mij, precies waar het nodig is. Met wijze woorden, een aanstekelijke lach, een alleszeggende gezichtsuitdrukking, met haar pure Zijn. Ik voel een diepe verbondenheid tijdens onze één-op-één sessies maar ook tijdens haar retraites en Chineng Qigong lessen. Door haar zuivere begeleiding kan de informatie diep bij mij naar binnen en kom ik thuis in mijn lichaam. Arianne is voor mij een grote inspiratiebron en ik voel me intens dankbaar dat ik haar mijn lerares, levenscoach én vriendin mag noemen. Hau-La!

Chi Neng lessen: Ik heb zojuist 15 minuten gewandeld, met gemak!!! Voorheen was 5 minuten al een mijl op zeven, dat wil zeggen nog geen maand geleden …

Vrouwenweekend: Het was een heel bijzonder weekend! Er is veel bij me geraakt; heel mooi ook om te zien en te voelen hoe jij met liefde inspeelt op dat wat er is. Dat is heel inspirerend en een prachtige kracht van je. Dat was het hele weekend te voelen, zowel in de familie opstellingen als in de dagelijkse dingen… Als liefde, loslaten en inspiratie samenkomen dan is de flow zo wonderschoon! Vandaar al die stralende gezichtjes bij het afscheid…

Vrouwenweekend: Ook ik ben nog vol van het weekend – en ben er nog lang niet klaar mee .. ? Al die indrukken, de gesprekken, de opstellingen – die hebben een diepe indruk op me gemaakt -, de kaart en tekst, mijn gezoek van dit moment – al dat is nog aan het spijs verteren. Goed om regelmatig te roeren … Dank aan jou, de veroorzaakster, de leef-grage vrouw, de zoekster, de af en toe strenge fee, de ervaren opsteller

Opstelling: Wat een verschil is het voor mij, na gisteren bij jou. Meteen al toen ik wegging. Gisteren heb ik ervaren dat pijn en verwarring ook kan oplossen door wat ik bij jou deed, de opstelling. Het is een openbaring voor mij dat het ook zo kan. Het maakt diepe indruk op mij, dus ik zal de tijd nemen om het te laten integreren. Het was heel anders toen ik naar de bus liep, mijn hart stond open en het maakte dat ik een mooie bos bloemen kocht. Dank je wel voor jouw hulp!

Helende Reis: Ik ben diep geraakt, dankbaar en onder de indruk

Zhineng retraite met Xie Chuan: De retraite heeft mij een extra verdieping gegeven en nog meer vertrouwen dat het pad wat ik bewandel op dit moment het juiste pad is. Ik vond het heerlijk om ‘vormloos’ te werken en heel interessant welke reacties dit bij anderen opwekte. Ik heb meerdere bijzondere/leerzame momenten, tijdens de oefeningen maar ook daarbuiten. Ook de stilte heb ik als (voor mij onverwachts) prettig ervaren.

Zhineng retraite met Xie Chuan: Xie en Arianne zijn een magisch duo. De manier waarop Arianne vertaald is heerlijk verhelderend en Xie is een mooie inspiratie wat eenvoud betreft. Daarnaast hebben ze ook een bepaalde humor wat het mogelijk maakt dat er naast serieuze zaken ook ruimte is voor luchtigheid. Waar zij les in geven voelt voor mij als een waarheid, volgens mij heb ik daarmee wel gezegd wat hun deskundigheid voor mij betekent. Bepaalde onderwerpen werden vanuit een verrassende invalshoek benaderd waardoor ik echt weer anders naar mijn lichaam als geheel ben gaan kijken. Het voelde soms alsof Xie en Arianne hun woorden rechtstreeks tot mij richtte.

Zhineng retraite met Xie Chuan: Een inspirerende retraite die niet alleen interessant is voor mensen met kanker maar waar iedereen, gezond of niet, de kans wordt geboden om los te komen van vorm, patronen, verstand, ego of hoe je het maar wilt noemen. Om zo de echte stilte en ruimte in jezelf en om je heen te kunnen ervaren.

Zhineng retraite met Xie Chuan: Mooie plek, fijne mensen, heerlijk eten, prettige vertaling – in dit geval absoluut verhelderend, want dat Chenglish blijft soms moeilijk te verstaan. Vond dat je het erg goed deed, petje af! -, uitleg en begeleiding jouwerzijds en geweldige Qi-les door Xie. Back to basics en daardoor de diepte in. Heel mooi!!!

Dagworkshop: Nog bedankt voor de mooie chineng dag afgelopen donderdag. Mooi om te ervaren dat vorm ook alleen maar vorm is. En dat krachtige chi veld met een groep gelijkgestemden was weer indrukwekkend.

Individuele begeleiding: Intens dankbaar voor de verbindingen die gelegd zijn en de enorme kracht die steeds sterker wordt in mij. Voor het eerst sinds 6 jaar heb ik echt weer een gevoel van eindeloosheid en genoeg toekomst ideeën, naast vooral NU zo genieten van alles, ook de leerprocessen.

Indivduele begeleiding: Arianne heeft mij op een liefdevolle maar professionele wijze bij de hand genomen. Zij heeft mij tijdens twee prachtige, emotionele maar ook boeiende ‘familie-opstellingen’ gewezen waar ik kracht en geborgenheid kan vinden. Deze beide aspecten zijn zaken die er altijd al geweest zijn maar waar ik mij niet van bewust was. Ik heb kennis gemaakt met de voor-vrouwen in mijn familielijn en put nog dagelijks uit hun ‘aanwezige’ liefde en kracht.
Daarna en ook nu nog kom ik heel graag bij Arianne voor een 1-op-1 sessie waarbij we voortborduren op de reeds opgedane kennis. Want ik loop soms vast in mijn eigen gedachten- en denkwereld. Maar door de aandacht van Arianne en haar bijzondere werkwijze kan zij mij op een vaak verbluffende eenvoudige manier een denkwijze laten zien. Die dan voor mij weer zoveel oplost en waarvan ik heel blij word en mij weer energiek voel en weer ‘grond onder mijn voeten’ voel.

Chi Neng lessen en workshops: Mijn contacten met Arianne strekken zich uit over meerdere jaren, met heel intensief de laatste 3 jaar. Als gevorderde leerling trof mij iedere keer weer dat ik van een les altijd wijzer thuis kwam. Het waren de kleine nuances die Arianne wist aan te brengen. Gevorderd of beginnend in een les-groep is voor haar geen probleem. Iedereen wordt meegenomen in de oefeningen, duidelijk en grensverleggend.

Chi Neng lessen: In haar lessen word je gedragen door een veld van pure Chi. Arianne is zo heldervoelend en afhankelijk van de groep doen we dat wat nodig is passend bij het moment. Haar inzichten en wijsheid worden altijd gedeeld met de groepen. Zoals ze zelf eens zei: ‘Dit alles is te mooi om voor mezelf te houden’. Arianne is puur, prachtig, liefdevol en nog zoveel meer.

Helende Reis: Mijn eerste kennismaking met Arianne. Wat een mooi en puur mens! De reis was bijzonder en zette mij verder in mijn proces.

Chi Neng lessen: Mijn lijf had zoveel pijn en beperkingen, maar 5 kwartier staan en zachte bewegingen maken lukte. En niet alleen dat, het voelde goed, heel goed! Het voelde een beetje als thuiskomen. Vanaf toen heb ik eigenlijk geen les overgeslagen. Nieuwe info, nieuwe mensen ontmoet, nieuwe sensaties gevoeld. Ondanks alle medicijnen die ik voor reuma moet gebruiken is Zhi Neng het echte medicijn.

Chi Neng lessen: Niet lang nadat ik gestart ben met de Zhi Neng lessen is mijn dierbare vriendin ook mee gegaan en ook zij slaat geen les over. Zij omschreef het als: ‘mijn lijf snapt dit’. Ja. Zo voelt het voor mij ook. Mijn hoofd snapte er in het begin niets van. Maar mijn lijf direct. Op een dieper niveau werken aan mezelf. In een mooie en veilige sfeer, met humor en passie.

Individuele begeleiding: Ik voel me zo goed! Ik kan niet omschrijven wat er is. Is iets opgelost of is er ruimte gekomen of iets anders. Ik weet het niet, maar ik voel me energiek en beter dan voor onze sessie.

Individuele begeleiding: Veel dank voor je aanmoediging en vriendschap, zorgen en liefde er om heen.

Individuele begeleiding: Arianne weet precies dat uit haar zeer goed gevulde rugzak te halen wat past bij de vraag die ik inbreng. Dat ze ook zichzelf daar soms mee verrast laat zien dat ze zichzelf blijft ontwikkelen en continue open staat voor dat wat zich aandient. Arianne weet als geen ander te doorgronden waar de kern van je vraag zit, en welke stap nu werkt om je op weg te helpen. Vanuit haar betrokken houding is ze ook een fijne en prettige begeleider van je eigen proces. Hierin is ze waar nodig ook scherp en duidelijk en schuwt ze de confrontatie niet, maar ze doet dit altijd vanuit compassie en de wetenschap dat juist dit nu nodig is.

Je schrijven vanuit je hart heeft mij geraakt en eigenlijk heb ik de woorden niet om de intentie, de warmte die dit met zich meebracht weer te geven. Misschien is het wel de liefde die jij voor de ander voelt, ik heb het gevoeld.

Met jou en jouw helende energie….zal ik proberen te staan waar ik voor wil staan!

Lieve Arianne, je bent een mens ‘met iets extra’s ‘, geweldig dat je dat zo mooi gebruikt! Dank je wel voor de/je inspiratie.