zz__oud__Bring Home Your Heart – dagelijkse meditatie

If light is in your heart, you will find your way home

Iedere avond van 20.00 – 20.30 uur, verbinding vanuit ons hart

Op dinsdag 15 december ben ik samen met vriendin en collega Anouk Steggerda begonnen met een dagelijkse meditatie. We hebben vanaf dat moment een Facebook community opgezet, puur omdat dat op dat moment het meest eenvoudige en snelle was om mensen te bereiken.

We zijn die dag begonnen omdat dit het begin was van een lockdown van vijf weken. Een lockdown middenin een periode waar licht zo belangrijk is. Waar de energie van het hart en de verbinding met liefde zo belangrijk is.
Ik kan dit wel met meer woorden uitleggen, maar je voelt waarschijnlijk de kern van deze woorden al diep van binnen resoneren. Niet de woorden ‘lockdown’, maar de woorden licht, energie, hart, verbinding en liefde.

Het begin
Anderhalf jaar geleden waren Anouk en ik bij teacher Li Hongshi in China. Het nieuwste boek van Dr Pang Ming was toen net een half jaar uit en we hebben iedere dag een stukje uit dit boek behandeld. Dit was het boek ‘van het hart’.
Ieder stukje training, ieder stukje tekst, ieder stukje beweging was doordrenkt met de Qi van het hart. De belangrijkste oefening die hij ons die dagen mee gaf – om de werkelijke essentie van de Qi van het hart te voelen en te integreren – was als volgt:

De meditatie
Zit iedere dag minstens een half uur in meditatie. Zit als een boeddha. Je aandacht is naar binnen gekeerd, je bent aanwezig in je lichaam, als een boeddha die wacht. Je bent stil en je wacht. Je bent bewust, voelt, ziet, hoort en wacht. Je wacht als een nieuwsgierig kind. Je weet ergens dat er iets heel moois gaat gebeuren, maar je weet niet hoe of wanneer. Dus je wacht, in liefdevolle aanwezigheid en met een stille excitement stromend door je heen.

Of zoals ik het uitlegde aan een lesgroep online: Je voelt je weer als een klein kind. Je ziet de kerstboom vol met mooie lichtjes en er zijn kadootjes onder de boom. Je ziet je naam op een paar kadootjes staan en je voelt je blij, opgewonden. Je hebt geen idee wat er in zit, maar iedere cel is vol verwondering, vreugde en ‘excitement’. Dit is de qi van het hart. Dit is het gevoel waarmee je naar binnen keert. Dit is de qi waar je een half uur lang mee ‘zit’. Vol verwondering, vol vreugde en met een gezonde spanning wachtend op het moois wat er gaat komen.

Iedere avond van 20.00 tot 20.30 uur
Vanaf half december hebben wij deze meditatie weer opgepakt. Niet via zoom. Niet via livestream. Maar vanuit de verbinding met het Qi Veld. En we doen dit iedere avond, in ieder geval gedurende de gehele lockdown periode. Na één dag hadden we al meer dan 100 mensen die het initiatief steunden en dagelijks voel je om 8 uur alsof er een heel net van lichtjes om en door je heen aangaat! Daarnaast zullen we regelmatig ‘live’ gaan en ontvang je een uitnodiging om aan te sluiten via Zoom.

Eerste reacties
“Lieve Arianne,
Toen je vertelde over de dagelijkse meditaties vanuit ‘Bring home your heart’ en jij het beeld gebruikte van een kind vol verwachting in aanzien van de kerstboom en al het moois dat er onder lag – toen raakte ik uit mijn gevangenis waar ik in deze periode af en toe in zit omdat ik moe ben van het al het werken. Dan kan ik in een soort tunnel terecht komen en juist helemaal niet meer de ruimte ertussen voelen; dan raak ik in de dingen verstrikt en word ik almaar moeier … Na vanochtend loop ik weer rond, zo blij als een kind ?.”

Sluit je ook aan?