HEALING & WHOLING

Het woord healing wordt binnen Chi Neng Qigong gebruikt vanuit de betekenis HEEL. Een woord waar je dat duidelijker in terug hoort is het woord wholing.  Heel ... Als één ...

Bij al mijn activiteiten - online lessen, coaching, opleiding tot Chi Neng instructeur, workshops en retraites - is wholing & healing aanwezig. Als een heel natuurlijk iets. Alles is met alles verbonden. En dat zie je terug in je houding. Dat voel je aan de energie van jezelf of van de ander. Dat hoor je in jouw woorden of de woorden van een ander.

Jouw Qi Veld, jouw informatie Veld is verbonden met het verleden, het heden en de toekomst. We leven op deze aarde, omringd door de natuur en onder de blauwe hemel. Balans is aanwezig als lichaam, hart en mind samenwerken en niet los van elkaar. Door de erkenning van jouw hele Veld en het in balans komen met ieder stukje daarvan kunnen wonderen ontstaan. Wonderen, veranderingen, transformaties.

Wholing komt voor healing, niet andersom

Je kunt het zien als een accent verlegging; focus op HEEL worden in plaats van op BETER worden. Van disbalans naar harmonie. Wat ik zie en ervaren heb in al deze jaren is dat op het moment dat de balans in je hele informatie Veld wordt hersteld, de knop voor het zelfgenezend vermogen makkelijker weer aan gaat. Dus je gaat niet op zoek naar het magische knopje waardoor alles ineens beter wordt, je gaat aan de slag met het (her)vinden van je balans.

Entirety - the state of being complete