zz__oud__Na Corona: met Chi Neng Qigong weer snel op de been

Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten

Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (een oefening van 6 minuten en eentje van 9 minuten) ter versterking van de longen en de opbouw van kracht en weerstand.

In het noorden van het land ben ik als docent en instructeur van het Chi Neng Instituut beschikbaar voor het ondersteunen van mensen die getroffen zijn door het Corona Virus. Deze dienst wordt op vrijwillige basis aangeboden.

Na een eerste contact via telefoon of mail zorg ik ervoor dat er een zogenaamd ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen wordt toegezonden. Na ontvangst hiervan zullen we telefonisch of online de oefeningen doornemen zodat je op een goede manier hiermee aan de slag kunt. Het is de bedoeling dat je zelf dagelijks verder kunt oefenen met audio en/of video. Na de eerste week hebben we weer contact en volgt er een korte online les waarin we samen door de oefeningen heen gaan en waar ik nog wat meer uitleg; wat gebeurt er in je lichaam als je deze oefeningen uitvoert. Hoe kan het dat je zo snel weer ruimte kunt ervaren in je borstgebied. Dat je op zo’n korte termijn meer rust en vertrouwen ervaart in je hoofd en er weer energie vrij komt… Je gaat de oefeningen voelen én begrijpen, zodat het steeds makkelijker wordt om het echt dagelijks vol te houden.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende en eenvoudige aanvulling op eventuele behandelingen van de fysiotherapeut in de herstelfase. Een zeer welkome aanvulling voor de patiënt, de arts en de fysiotherapeut bij de revalidatiebehandeling.

DE OEFENINGEN
Bij dagelijks (kort) oefenen versterk je je immuunsysteem, stress en spanningsklachten worden snel minder, je hersenen worden gestimuleerd en de functie van de organen verbeterd. Je begint bij de oefening van 5 à 6 minuten, driemaal per dag. Als dat goed gaat, kan één van de drie oefeningen vervangen worden door de oefening van 9 à 10 minuten. Daarna wordt langzaam overgestapt naar driemaal daagse de langere oefening.

De diverse onderdelen van de oefeningen zorgen ervoor dat de hulpademhalingsspieren in de nek gaan ontspannen. Dat is nodig want deze hebben tijdens de ziekte overuren gemaakt. Je longen komen in beweging, waardoor ze gestimuleerd worden. De longvliezen, borstkas en de tussenribspieren worden opgerekt waardoor de doorstroom van bloed en de afvoer van lymfe verbetert.

Let op: het maakt hier niet uit of er sprake is geweest van een zogenaamde milde vorm of dat je echt in het ziekenhuis hebt gelegen! Ook bij de milde variant van Corona is er hersteltijd nodig!

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kan er telefonisch of per mail contact met mij worden opgenomen.

Helaas ben ik één van de Corona patiënten met de ‘milde’ vorm, waarbij je thuis kunt uitzieken, maar die wel een langdurig herstel heeft. Na de laatste klachten moet je lichaam en longen herstellen, dit kan tot 6 weken duren. In deze fase mag je nog niet ‘opbouwen’ qua conditie, omdat je dan direct een enorme terugval krijgt. Hoe fijn is het dan, als je toch meer grip op je herstel krijgt?!
Ik werd getipt door lieve vriendinnen. Zocht contact met Arianne en ze stuurde mij de videobeelden van de oefeningen. Dmv een videocall zorgde ze dat ik de oefeningen ook correct uitvoerde. Oef, dat was hard werken in het begin, maar langzaamaan kon ik de oefeningen uitbreiden. En voelde ik dat er meer ruimte kwam, waardoor ik minder vaak benauwd ben. Ik ben er nog lang niet, maar het begin is er! Dank je wel Arianne! ??

PRAKTISCHE INFORMATIE
op aanvraag en in onderling overleg
online of wanneer mogelijk op locatie
€ 0.00

Klik hier om mij rechtstreeks een mail te sturen

chi