CHI NENG QIGONG

Chi Neng Qigong - Zhineng Qigong
Over Chi Neng Qigong / Zhineng Qigong is veel geschreven. Waar het vandaan komt. Wat het voor je kan doen. Hoe het werkt. Zelfs na jarenlang beoefenen van de diverse niveaus van Chi Neng Qigong, leer ik nog iedere dag bij. Mijn ervaring - en dat van velen om mij heen - is dat het beoefenen van de vorm en het tot je nemen van de theorie een positieve en verdiepende invloed heeft op alle aspecten van je leven.

Mijn persoonlijke Chi Neng Qigong Reis
In 2004 kwam ik per ongeluk in een groep terecht waar Chi Neng Qigong les werd gegeven. Gelijk bij de eerste bewegingen was ik mij bewust van de kracht van deze bewegingsvorm. Vanuit een heel diep weten wist ik dat dit mij van mijn rugpijn af kon helpen. Wat ik niet kon beseffen, was dat Chi Neng Qigong veel meer was dan dat …

Ik ben direct met diverse gongs (iedere dag, voor honderd dagen, het beoefenen / uitvoeren van een bepaalde oefening) begonnen en ben daarna nooit meer gestopt. Binnen een half jaar zat ik in China en direct daarna ben ik al gestart met lesgeven; ik kon niet wachten om dit met zoveel mogelijk mensen te delen.

Alles is verbonden met elkaar
Het verdwijnen van de rugpijn was eigenlijk nog niets vergeleken met wat er in de jaren daarna gebeurde. Door onder andere de eenvoudige en vloeiende manier van bewegen, de kracht van het gebruik van je focus bij het doen van de oefeningen en de bewustwording en het gebruik maken van het Qi Veld (ook wel het 'zero point field' genoemd) om ons heen, realiseerde ik mij voor het eerst hoe alles met elkaar in verbinding staat. Lichaam en Geest. Hemel en Aarde. Ik en de Ander. Gedachten en Energie. Maar bovenal het besef wat mijn eigen rol in dit alles was …

Wat kan er veranderen door het doen van de oefeningen?
Chi Neng Qigong oefeningen en de onderliggende theorie ondersteunen je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Op al die niveaus zijn dus veranderingen mogelijk. Herstellen van balans. Rust als er sprake is van stress. Energie bij vermoeidheid. Balans in het functioneren van de organen en daardoor emotionele balans. Het oplossen van blokkades door het - weer - vrij laten stromen van de levenschi door de meridianen. En een enorme ondersteuning in je persoonlijke ontwikkeling op een dieper, spiritueel niveau.

Is deze bewegingsvorm iets voor mij?
Deze bijzondere bewegingsvorm is voor iedereen. Zelf heb ik lesgegeven op scholen, waar de kinderen vol enthousiasme op me af kwamen rennen met de vraag of we weer gingen vliegen. Op dit moment geef ik wekelijks les in een woonzorgcentrum, waar niet alleen ik maar vooral ook de mensen zelf zich verbazen over wat er allemaal nog mogelijk is en wat er zelfs nog kan verbeteren. Al jaren begeleid ik mensen met de meest uiteenlopende vraagstukken.
Jong of oud, sterk of uit balans, gezond of middenin een uitdaging op gezondheidsgebied ... je bent welkom!

"Echt een les horend bij een terugkerend thema: bij stress, conflicten, faalangst niet meer 'los' kunnen raken van werk, gebeurtenissen. De oefening is voor mij echt helpend en dusdanig verhelderend om dit nu verder te onderzoeken / veranderen."

" Alsof het potentieel van onbegrensde mogelijkheden zich opende, al die wervels… wat zit daar een informatie op. Het emotioneert me weer als ik daarover schrijf."