Kai He – Open Close – La Qi … chanting en meditatie met Xie Chuan

Meditatie – Chanting – Open Close – Kai He … Speciale trainingsdag met Xie Chuan zondag 7 oktober 2018

In mei 2018 hebben we met een mooie groep in de Hof van Axen samen met leraar Xie Chuan de kracht ervaren van eenvoudig zijn in het Qi Veld. Ervaren wat er gebeurt als er een sterk gezamenlijk Qi Veld wordt neergezet en vooral ook gezamenlijk wordt gedragen. Niet de verantwoordelijkheid bij een persoon, maar bij ons allen.

Mind to Mind - Heart to Heart.

Nog nooit heb ik, maar ook leraar Xie niet, het zo sterk ervaren als toen. Niet vanuit de mind ("wat zijn we eigenlijk aan het doen, wat zou ik moeten ervaren, etc."), maar vanuit overgave aan het Veld. Aan de Qi. Aan wat er mag en kan ontstaan.

Zonder ook maar enig probleem hebben we 100 minuten achter elkaar de La Qi beweging gedaan (open / close), terwijl we allemaal de klanken Kai - He herhaalden. Wat er dan is is niet in woorden te beschrijven en allemaal, zonder uitzondering, hadden we onbeperkt door kunnen gaan.

Een aantal maanden later zit ik in Xi'an, China in het Zhineng ziekenhuis waar ik samen met een groep studenten (in dit geval patiënten) precies hetzelfde deed en precies hetzelfde kon ervaren.

Deze trainingsdag is n.a.v. deze ervaringen ontstaan. Zonder programma, zonder tijd. We dragen samen het Veld, chanten samen, bewegen samen, worden soms stil om het dan weer op te pakken. Als vanzelf.

Er is geen lunch geregeld, je neemt zelf iets mee. Het is aan jou of en wanneer je eruit stapt. We laten ons op geen enkele manier door de klok leiden (behalve rond het begin en einde van de dag), laten alles los. Wat is er dan ...

Diegenen die aanwezig waren tijdens de retraites met Xie Chuan in de Hof van Axen hebben voorrang op inschrijving. Anderen komen in eerste instantie op een wachtlijst terecht en worden uiteraard ruim van te voren benaderd als er voldoende plek is om hierbij aanwezig te zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

zondag 7 oktober 2018
10.00 - 17.00 uur
Ginkyozaal De Borghoeve - Verlengde Hereweg 187 Groningen
€85.00 enkel deze dag
€75.00 in combi met de zaterdag

Inschrijven voor de dagworkshop met Xie Chuan op zondag 7 oktober 2018 in Groningen