ARIANNE DE ZWART

Arianne - april 2020

"Who am I ..."

What a liberation to realize that the 'voice in my head' is not who I am.
'Who am I, then?'
The one who sees that.
- Eckhart Tolle

Who am I ... vrouw, moeder, vriendin, docent, therapeut, begeleidster ...
Who am I ... net als jij, mijn pad lopend in dit leven ...
Who am I ... a drop in the ocean and the whole ocean in one ...

Na bijna twintig jaar werkzaam te zijn geweest in diverse functies in het bedrijfsleven, kwam Chi Neng Qigong op mijn pad. En tot mijn grote verbazing wist ik gelijk dat ik hier les in zou geven, terwijl lesgeven en voor groepen staan totaal niet mijn ding was. Binnen een paar maanden zat ik in China en na thuiskomst ben ik gelijk begonnen. Alles veranderde; mijn lichaam werd sterker, de fysieke pijnen verdwenen en mentaal en emotioneel bleef ik groeien.

Vanaf dat moment kwamen er ook heel andere mensen en opleidingen op mijn pad. Mijn eigen praktijk ontwikkelde zich in een snel tempo en werd uitgebreid met The Journey therapie - Helende Reis - van Brandon Bays en Systemisch Werk. Binnen het systemische werk heb ik me verder gespecialiseerd en een vorm ontwikkeld waarbij het systemische werk en het lichaamswerk samenkomen.

Nu alweer ruim 15 jaar lang komen al mijn zakelijke en persoonlijke ervaringen samen in groepslessen, workshops en het individueel coachen en begeleiden van mensen. Dit varieert van verdiepingsworkshops voor andere instructeurs, fysiotherapeuten, yogadocenten of ervaren Chi Neng practitioners tot aan individuele coaching van werknemers op de werkvloer. Van wekelijkse Chi Neng Qigong lessen voor beginners en gevorderde practitioners tot aan begeleiding op maat voor mensen die te kampen hebben met een chronische of ernstige ziekte. Van workshops voor patiënten verenigingen tot aan het organiseren, tolken en ondersteunen van intensieve retraites voor internationale leraren. Vanaf eind 2017 ben ik tevens als docent gestart bij het Chi Neng Instituut en geef daar les aan Chi Neng Qigong instructeurs. In nauwe samenwerking met leraar Li Hongshi heb ik de Level 3 opleiding ontwikkeld. De eerste opleiding Level 3 is in het najaar van 2018 gestart. December 2018 is het door mij geschreven studieboek Wu Yuan Zhuang, Zhineng Qigong level 3 uitgegeven.

Ik ontmoet je graag tijdens een van de activiteiten en/of gedurende een individueel traject.

Love&Chi,
Arianne

nb: eind 2020 is er een bijzondere podcast opgenomen over mijn leerweg, levenslessen, Chi Neng, moeder zijn, vrouw zijn. Mocht je deze willen beluisteren, klik dan hier


 

Arianne heeft mij op een liefdevolle maar professionele wijze bij de hand genomen. Zij heeft mij tijdens twee prachtige, emotionele maar ook boeiende ‘familie-opstellingen’ gewezen waar ik kracht en geborgenheid kan vinden. Deze beide aspecten zijn zaken die er altijd al geweest zijn maar waar ik mij niet van bewust was. Ik heb kennis gemaakt met de voor-vrouwen in mijn familielijn en put nog dagelijks uit hun ‘aanwezige’ liefde en kracht.
Daarna en ook nu nog kom ik heel graag bij Arianne voor een 1-op-1 sessie waarbij we voortborduren op de reeds opgedane kennis. Want ik loop soms vast in mijn eigen gedachten- en denkwereld. Maar door de aandacht van Arianne en haar bijzondere werkwijze kan zij mij op een vaak verbluffende eenvoudige manier een denkwijze laten zien. Die dan voor mij weer zoveel oplost en waarvan ik heel blij word en mij weer energiek voel en weer ik weer ‘grond onder mijn voeten’.

Arianne weet precies dat uit haar zeer goed gevulde rugzak te halen wat past bij de vraag die ik inbreng. Dat ze ook zichzelf daar soms mee verrast laat zien dat ze zichzelf blijft ontwikkelen en continue open staat voor dat wat zich aandient. Arianne weet als geen ander te doorgronden waar de kern van je vraag zit, en welke stap nu werkt om je op weg te helpen. Vanuit haar betrokken houding is ze ook een fijne en prettige begeleider van je eigen proces. Hierin is ze waar nodig ook scherp en duidelijk en schuwt ze de confrontatie niet, maar ze doet dit altijd vanuit compassie en de wetenschap dat juist dit nu nodig is.

Je schrijven vanuit je hart heeft mij geraakt en eigenlijk heb ik de woorden niet om de intentie, de warmte die dit met zich meebracht weer te geven. Misschien is het wel de liefde die jij voor de ander voelt, ik heb het gevoeld.

Wederom ongelooflijk. Een bevestiging van mijn stappen, dat geeft ongelooflijke rust. Ruimte en licht is het resultaat. Een diepe dank je wel voor het pad dat jij gaat.

Lieve Arianne, je bent een mens 'met iets extra's ', geweldig dat je dat zo mooi gebruikt! Dank je wel voor de/je inspiratie.

Meer referenties...