ARIANNE

"Who am I ..."
What a liberation to realize that the voice in my head is not who I am.
'Who am I, then?'
The one who sees that.
- Eckhart Tolle

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in diverse functies in het bedrijfsleven, kwam Chi Neng Qigong op mijn pad. En tot mijn grote verbazing wist ik gelijk dat ik hier les in zou geven, terwijl lesgeven en voor groepen staan totaal niet mijn ding was. Binnen een paar maanden zat ik in China en na thuiskomst ben ik gelijk begonnen. Alles veranderde; mijn lichaam werd sterker, de fysieke pijnen verdwenen en mentaal, emotioneel en spiritueel bleef ik groeien.

Vanaf dat moment kwamen er ook heel andere mensen en opleidingen op mijn pad. Mijn eigen praktijk ontwikkelde zich in een snel tempo en werd als eerste uitgebreid met The Journey - Helende Reis - van Brandon Bays. Vervolgens kwam Systemisch Werk op mijn pad. Binnen het systemische werk heb ik me verder gespecialiseerd en een vorm ontwikkeld waarbij het systemische werk en het lichaamswerk samenkomen.

Nu alweer bijna 20 jaar komen al mijn zakelijke en persoonlijke ervaringen samen in groepslessen, workshops, retraites en het individueel coachen en begeleiden van mensen. Vanaf eind 2017 ben ik tevens als docent gestart bij het Chi Neng Instituut en geef daar met veel plezier les aan de opleiding tot level 1 en level 2 instructeur. In 2018 heb ik de level 3 instructeur opleiding opgezet en in december 2018 is het door mij geschreven studieboek Wu Yuan Zhuang, Zhineng Qigong level 3 uitgegeven.

In het najaar van 2021 is een van mijn grootste dromen werkelijkheid geworden: het opzetten van Chi Neng Healing. Chi Neng Healing is een platform voor mensen die geïnteresseerd zijn in heel worden met behulp en ondersteuning van Chi Neng Qigong. Podcasts, blogs, healing cirkels en het opleiden van Chi Neng Healing Coaches. Dit was ook voor mij het moment waarop ik echt ging staan voor het helende aspect van Chi Neng Qigong en de onderliggende theorieën.

Mensen vragen mij wel eens waarom ik Chi Neng Qigong en Chi Neng Healing uit elkaar heb gehaald. Dat is niet wat ik heb gedaan. Mijn focus is echter volledig verlegd naar het helende aspect van Chi Neng Qigong, helend op alle niveaus. De basis daarvan is gebaseerd op de vier principes van het Huaxia Zhineng Healing Centre in China;

  • xin xin -  de kracht van vertrouwen
  • lian gong - de kracht van beweging
  • zu Chang - de kracht van de groep
  • fa qi - de kracht van healing

Alle vier de principes komen terug in alles wat ik doe, met daarbij een sterke verdieping voor Fa Qi, de kracht van healing.

Mocht je vragen hebben of wil je een keer kennis maken, ik ontmoet je graag,

je bent welkom, altijd,

Arianne

Podcast

Eind 2020 is er een bijzondere podcast opgenomen over mijn leerweg, levenslessen, Chi Neng, moeder zijn, vrouw zijn.
Deze kun je hier beluisteren